
Bucatini na napuljski način

Iz talijanske kuhinje ne može doći loš recept, već naprotiv svi su odlični ili čak još malo i bolji, a što je slučaj i s ovim jelom.
Sastojci:
500 g tjestenine (bucatini) 480 g ocijeđene pelati rajčice 100 g sira mozzarelle 90 g naribanog ovčjeg sira 1 glavica luka 1 žličica sušenog bosiljka ekstra djevičansko maslinovo ulje sol i papar
Priprema prema receptu Crochef.com: http://www.crochef.com/video/temp/net_hr/net_2011-03-27.asx
Mozzarellu narežemo na kockice, a luk nasjeckamo. U lonac s vrelom i posoljenom vodom stavimo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju.
U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja, dodamo sjeckani luk, posolimo ga, promiješamo i pržimo dok malo ne omekša.
Zatim dodamo pelati rajčice, malo ju izgnječimo i začinimo sušenim bosiljkom i solju, promiješamo, te pirjamo na laganoj vatri, savjetuje Crochef.com.
Nakon 7-8 minuta pirjanja tavu maknemo s vatre, dodamo kuhanu i ocijeđenu tjesteninu, kockice mozzarelle, naribani ovčji sir, dobro promiješamo sastojke i jelo možemo poslužiti.














![[KVIZ] Samo će znalci prepoznati ovo voće!](http://cdn2.net.hr/media/2025/05/15/1112653/LS-a42b82f8-3173-11f0-9750-72c51a5f9be6-360.webp?1747926638)
[KVIZ] Samo će znalci prepoznati ovo voće!

Na današnji dan napustio nas je jedan od najvećih svih vremena: Njegovim odlaskom više ništa nije bilo kao prije

Ancelotti mlađi odgađa samostalnu karijeru, pomagat će ocu i na novom poslu




