Kuhinja i recepti /

Brzinski ručak: Zapečeni špageti u foliji u umaku od pelata, bijelog vina i tikvica

Recept za ove špagete je nešto drukčiji, ali jednako ukusniji

VOYO logo
VOYO logo

Jeste li kada tjesteninu s umakom zapekli u foliji? Da, ovakav način pripreme omogućuje da špageti zadrže sočnost, a sir se rastopi. Odličan ljetni ručak ;)

Sastojci:

špageti

3 manje tikvice

2,5 dcl bijelog vina

200 g pelata

150 g pancete

sol, papar, šećer, svježi bosiljak

naribani sir

Priprema:

 

Tikvice narežite na kockice te ih prodinstajte na maslinovom ulju. Kada su tikvice omekšale, dodajte im narezanu pancetu te dinstajte sve još oko desetak minuta.

Dodajte pelate i bijelo vino te sve začinite s malo šećera da ubije kiselost i svježim bosiljkom. U međuvremenu skuhajte špagete al dente i dodajte ih umaku.

Sve dobro promiješajte i po porcijama prebacite u foliju, pospite naribanim sirom te poklopite ostatkom folije. Pecite u pećnici na 200 °C oko 10 minuta. U slast!

 

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali