
Brzinski ručak: Zapečeni špageti u foliji u umaku od pelata, bijelog vina i tikvica

Recept za ove špagete je nešto drukčiji, ali jednako ukusniji
Jeste li kada tjesteninu s umakom zapekli u foliji? Da, ovakav način pripreme omogućuje da špageti zadrže sočnost, a sir se rastopi. Odličan ljetni ručak ;)
špageti
3 manje tikvice
2,5 dcl bijelog vina
200 g pelata
150 g pancete
sol, papar, šećer, svježi bosiljak
naribani sir
Tikvice narežite na kockice te ih prodinstajte na maslinovom ulju. Kada su tikvice omekšale, dodajte im narezanu pancetu te dinstajte sve još oko desetak minuta.
Dodajte pelate i bijelo vino te sve začinite s malo šećera da ubije kiselost i svježim bosiljkom. U međuvremenu skuhajte špagete al dente i dodajte ih umaku.
Sve dobro promiješajte i po porcijama prebacite u foliju, pospite naribanim sirom te poklopite ostatkom folije. Pecite u pećnici na 200 °C oko 10 minuta. U slast!


















