Kuhinja i recepti /

Brzinski ručak: Zapečeni fileti tilapije s parmezanom i kuhanim povrćem

Za pripremu ove ukusne ribe treba vam svega 15 minuta

VOYO logo
VOYO logo

I ovaj vam petak, već tradicionalno, prenosimo jedan riblji recept, a ovaj je ne samo ukusan, već i gotov za manje od pola sata.

Uz ovu ribu sa sirom odlično će ići neki laganiji prilog, a možete ga odabrati po vlastitom ukusu.

Sastojci:

 

pola šalice naribanog parmezana

60 grama rastopljenog maslaca

3 velike žlice majoneze

2 velike žlice svježeg limunovog soka

pola žličice suhog bosiljka

pola žličice mljevenog crnog papra

pola žličice mljevenog, suhog luka

pola žličice soli

1 kilogram fileta tilapije

Priprema:

 

Upalite pećnicu da se zagrije na oko 180 stupnjeva, a lim u kojem ćete peći ribu premažite maslacem ili obložite folijom/papirom za pečenje.

U manjoj zdjeli pomiješajte parmezan, maslac, majonezu i limunov sok te u smjesu dodajte boliljak, papar, sušeni luk i sol. Sve još jednom dobro promiješajte i ostavite sa strane.

Filete ribe složite na lim za pečenje te ih stavite u pećnicu na 2-3 minute. Zatim ih izvadite, okrenite i ponovo vratite u pećnicu na 3 minute. Izvadite ih i na njih stavite pripremljenu smjesu parmezana i ostalih sastojaka. Zatim ribe vratite u pećnicu i pecite oko 2 minute, dok se smjesa sira ne rastopi i ne dobije zlatnu boju, a riba ne bude mekana. Ali pazite da je ne prepečete!

Za prilog poslužite kuhani krumpir s peršinom (ili bilo kakvo povrće po vašem ukusu). Dobar tek!

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali