
Brzinski ručak: Zapečene tikvice punjene puretinom, grahom i povrćem

Ima li što jednostavnije i finije od ovoga?
Tikvice volimo u juhi, grilane, u umacima za tjesteninu ili na današnji način - punjene mesom i povrćem. Dodatan šmek daje rastopljeni i zapečeni sir bez kojeg ovo jelo ne bi bilo potpuno. Uživajte!
4 velike tikvice
jedna pureća prsa
1 luk
2 češnja češnjaka
1 dcl koncentrat rajčice
grah, paprika, grašak
1 dcl bijelog vina
naribani sir
sol, papar, peršin, origano
Prerežite tikvice po dužini i izdubite ih, ali ne bacajte sredinu. Na malo maslinova ulja popržite luk dok nije staklast te mu zatim dodajte puretinu narezanu na kockice.
Pržite dok meso ne dobije zlaćanu boju te mu dodajte nasjeckani češnjak i zalijte bijelim vinom. Mesu dodajte grah, papriku i grašak, koncentrat rajčice te sve začinite i pustite neka se dinsta.
Namastite vatrostalnu posudu ili lim za pečenje te na njega poslažite tikvice koje ste napunili smjesom mesa i povrća. Posipajte ih ribanim sirom i pecite 20 minuta na 180 °C. Dobar tek!


















