
Brzinski ručak: Svinjski medaljoni u umaku od senfa i kapara

Senf je odličan za umake jer meso čini posebno mekanim i ukusnim
Lungić je, slažu se mnogi, najbolji dio svinjetine jer se radi o čistom mesu kojeg ne treba posebno čistiti već je odmah spremno za pripremu. Još ako ga umočimo u fini umak poput današnjeg, dobit ćemo zbilja zasitan i odličan ručak.
lungić
1 žlica maslaca
1 luk
vrhnje za kuhanje
2 žlice kapara
2 žlice Dijon senfa
povrtni temeljac
sol, papar
Lungić oprati i narezati na deblje medaljone i začinite ih solju i paprom. Otopite maslac u dubljoj posudi i na njemu ispecite medaljone na naglo, oko dvije minute sa svake strane.
Prebacite medaljone sa strane, a u tavu stavite luk koji kratko popržite te ga zalijte temeljcem i vrhnjem. Kuhajte dok umak nije dovoljno gust.
Dodajte mu senf i kapare te medaljone. Kuhajte na laganoj vatri dok se svinjetina ne zagrije te po potrebi začinite. Dobar tek!


















