Kuhinja i recepti /

Brzinski ručak: Svinjski medaljoni u umaku od senfa i kapara

Senf je odličan za umake jer meso čini posebno mekanim i ukusnim

VOYO logo
VOYO logo

Lungić je, slažu se mnogi, najbolji dio svinjetine jer se radi o čistom mesu kojeg ne treba posebno čistiti već je odmah spremno za pripremu. Još ako ga umočimo u fini umak poput današnjeg, dobit ćemo zbilja zasitan i odličan ručak.

Sastojci:

lungić

1 žlica maslaca

1 luk

vrhnje za kuhanje

2 žlice kapara

2 žlice Dijon senfa

povrtni temeljac

sol, papar

Priprema:

 

Lungić oprati i narezati na deblje medaljone i začinite ih solju i paprom. Otopite maslac u dubljoj posudi i na njemu ispecite medaljone na naglo, oko dvije minute sa svake strane.

Prebacite medaljone sa strane, a u tavu stavite luk koji kratko popržite te ga zalijte temeljcem i vrhnjem. Kuhajte dok umak nije dovoljno gust.

Dodajte mu senf i kapare te medaljone. Kuhajte na laganoj vatri dok se svinjetina ne zagrije te po potrebi začinite. Dobar tek!

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali