
Brzinski ručak: Složenac od butternut bundeve i krumpira

Ovo ukusno jelo napunit će vam stomačiće i zagrijati vas u hladni zimski dan
Slasne butternut buče treba iskoristiti dok ih još ima, a osim u juhama, možete ih pripremiti i s krumpirom u pećnici. Uz puno zapečenog sira, rijetko tko će im odoljeti.
pola jedne veće butternut bundeve
2 žlice maslinova ulja
3 veća krumpira
240 ml mlijeka
240 ml vrhnja za kuhanje
5 srednjih šnita margarina
naribani sir (cheddar, gauda)
parmezan
sol, papar, timijan
Zagrijte pećnicu na 220 °C i maslacem namastite kalup za pečenje. Bundevu narežite na polu-ploške, a krumpir na tanje ploške te ih začinite maslinovim uljem i začinima.
U posudi na štednjaku zagrijte mlijeko, vrhnje i maslac te kada zavrije stavite sa strane. U posudu za pečenje ulijte 1/4 bešamela, zatim posložite red bundeve, red krumpira i posipajte ih ribanim sirom i prstohvatom parmezana. Slažite dok ne potrošite sve sastojke.
Složenac pokrijte aluminijskom folijom i pecite oko 20 minuta. Ako su bundeva i krumpir mekani, maknite foliju i zapecite još 20 minuta. Dobar tek!













