Kuhinja i recepti /

Brzinski ručak: Složenac od butternut bundeve i krumpira

Ovo ukusno jelo napunit će vam stomačiće i zagrijati vas u hladni zimski dan

VOYO logo
VOYO logo

Slasne butternut buče treba iskoristiti dok ih još ima, a osim u juhama, možete ih pripremiti i s krumpirom u pećnici. Uz puno zapečenog sira, rijetko tko će im odoljeti.

Sastojci:

pola jedne veće butternut bundeve

2 žlice maslinova ulja

3 veća krumpira

240 ml mlijeka

240 ml vrhnja za kuhanje

5 srednjih šnita margarina

naribani sir (cheddar, gauda)

parmezan

sol, papar, timijan

Priprema:

 

Zagrijte pećnicu na 220 °C i maslacem namastite kalup za pečenje. Bundevu narežite na polu-ploške, a krumpir na tanje ploške te ih začinite maslinovim uljem i začinima.

U posudi na štednjaku zagrijte mlijeko, vrhnje i maslac te kada zavrije stavite sa strane. U posudu za pečenje ulijte 1/4 bešamela, zatim posložite red bundeve, red krumpira i posipajte ih ribanim sirom i prstohvatom parmezana. Slažite dok ne potrošite sve sastojke.

Složenac pokrijte aluminijskom folijom i pecite oko 20 minuta. Ako su bundeva i krumpir mekani, maknite foliju i zapecite još 20 minuta. Dobar tek!

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali