Kuhinja i recepti /

Brzinski ručak: Palačinke punjene puretinom, paprikom i rajčicom

Odlične za desert, ali i kao glavno jelo

VOYO logo
VOYO logo

Brzo gotove, slasne i punjive bilo čime, palačinke su zaista poslastica koju možemo jesti bilo kada. Ako ste u žurbi, smjesu napravite večer prije da si skratite vrijeme pripreme ove delicije u današnjoj slanoj varijanti.

Sastojci:

 

smjesa za palačinke

1 crveni luk

1 žuta paprika

100 g purećih prsa

1 rajčica

malo brašna

koncentrat rajčice

naribani sir po želji

bosiljak, čili, sol, papar

Priprema:

 

Umutite smjesu za palačinke i ispecite količinu po želji. Na maslinovu ulju popržite sitno nasjeckani luk te mu dodajte nasjeckanu papriku i rajčicu.

Podlijte vodom da luk i paprika omekšaju te kad voda ispari maknite ih iz tave. U istu tavu na malo maslinova ulja zapecite na kockice narezana pureća prsa.

Kada dobiju zlaćanu boju, podlijte ih s malo vode da omekšaju. Nakon nekoliko minuta puretini dodajte povrće. Sve začinite po želji.

Nadjev pobrašnite kako bi dobio na gustoći te počnite puniti palačinke. Zarolajte ih i stavite u posudu za pečenje.

Prelijte ih koncentratom rajčice u koju ste dodali malo šećera, soli i papra te ribanim sirom.

Pecite na 180 °C dok se sir ne rastopi i sve postane kompaktno. Dobar tek!

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali