
Brzinski ručak: Palačinke punjene puretinom, paprikom i rajčicom

Odlične za desert, ali i kao glavno jelo
Brzo gotove, slasne i punjive bilo čime, palačinke su zaista poslastica koju možemo jesti bilo kada. Ako ste u žurbi, smjesu napravite večer prije da si skratite vrijeme pripreme ove delicije u današnjoj slanoj varijanti.
Sastojci:
smjesa za palačinke
1 crveni luk
1 žuta paprika
100 g purećih prsa
1 rajčica
malo brašna
koncentrat rajčice
naribani sir po želji
bosiljak, čili, sol, papar
Priprema:
Umutite smjesu za palačinke i ispecite količinu po želji. Na maslinovu ulju popržite sitno nasjeckani luk te mu dodajte nasjeckanu papriku i rajčicu.
Podlijte vodom da luk i paprika omekšaju te kad voda ispari maknite ih iz tave. U istu tavu na malo maslinova ulja zapecite na kockice narezana pureća prsa.
Kada dobiju zlaćanu boju, podlijte ih s malo vode da omekšaju. Nakon nekoliko minuta puretini dodajte povrće. Sve začinite po želji.
Nadjev pobrašnite kako bi dobio na gustoći te počnite puniti palačinke. Zarolajte ih i stavite u posudu za pečenje.
Prelijte ih koncentratom rajčice u koju ste dodali malo šećera, soli i papra te ribanim sirom.
Pecite na 180 °C dok se sir ne rastopi i sve postane kompaktno. Dobar tek!













