Kuhinja i recepti /

Brzinski ručak: Popečci od cvjetače s curryjem i parmezanom

Ukusni, zdravi i brzo gotovi

VOYO logo
VOYO logo

Popečci se mogu napraviti od doslovno svega, a na vama je samo da birate one sastojke koji vam najviše odgovaraju. U moru različitih popečaka, napravili biste ozbiljan propust ako ne biste probali one od cvjetače s dodatkom mirisnog curryja. Evo recepta:

Sastojci:

1 glavica cvjetače

1 glavica luka

2 jaja

krušne mrvice

2 žlice oštrog brašna

1 češanj češnjaka

svježi peršin, nasjeckani

1 žličica curryja

2 žlice maslinovog ulja

parmezan

sol, papar

Priprema:

 

Cvjetaču operite, natrgajte na manje komade i stavite na pleh za pečenje. Začinite je s malo soli i maslinova ulja te pecite 20 minuta na 200 °C uz povremeno okretanje cvjetova.

Kada je pečena, zdrobite je vilicom pa pomiješajte s jajima, nasjeckanim lukom i češnjakom, peršinom, brašnom, krušnim mrvicama i curryjem.

Smjesi dodajte soli i papra prema ukusu te vode po potrebi. Oblikujte popečke, posipajte ih parmezanom te pržite na ulju dok ne poprime zlatno-smeđu boju s obje strane. Dobar tek!

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali