
Brzinski ručak: Popečci od cvjetače s curryjem i parmezanom

Ukusni, zdravi i brzo gotovi
Popečci se mogu napraviti od doslovno svega, a na vama je samo da birate one sastojke koji vam najviše odgovaraju. U moru različitih popečaka, napravili biste ozbiljan propust ako ne biste probali one od cvjetače s dodatkom mirisnog curryja. Evo recepta:
1 glavica cvjetače
1 glavica luka
2 jaja
krušne mrvice
2 žlice oštrog brašna
1 češanj češnjaka
svježi peršin, nasjeckani
1 žličica curryja
2 žlice maslinovog ulja
parmezan
sol, papar
Cvjetaču operite, natrgajte na manje komade i stavite na pleh za pečenje. Začinite je s malo soli i maslinova ulja te pecite 20 minuta na 200 °C uz povremeno okretanje cvjetova.
Kada je pečena, zdrobite je vilicom pa pomiješajte s jajima, nasjeckanim lukom i češnjakom, peršinom, brašnom, krušnim mrvicama i curryjem.
Smjesi dodajte soli i papra prema ukusu te vode po potrebi. Oblikujte popečke, posipajte ih parmezanom te pržite na ulju dok ne poprime zlatno-smeđu boju s obje strane. Dobar tek!


















