
Brzinski ručak: Piletina u barbecue umaku s pečenim slatkim krumpirom i brokulom

Umak za roštilj ili barbecue umak odlično se slaže s pečenim mesom
Piletina, povrće i krumpir? Može, ali danas imamo malo drukčiju verziju sa slatkim krumpirom koji je jednako ukusan (možda i ukusniji) kao i običan. Savršen brzi ručak!
2 srednje velika slatka krumpira
1 veliki luk
fileti pilećih prsa
barbecue umak
1 glavica brokule
sol, papar, češnjak u prahu, chilli
Zagrijte pećnicu na 200 °C. Ogulite i narežite slatke krumpire na kockice, a luk na veće komade i posložite sve skupa na lim za pečenje te pecite oko 20 minuta.
Brokulu kratko prokuhajte u vodi te ju potom začinite maslinovim uljem i začinima te je također posložite na lim.
Piletinu začinite barbecue umakom i stavite je na lim te sve skupa pecite dok piletina nije gotova. Kada je pečena, razdvojite je na komadiće i začinite preostalim umakom te poslužite uz krumpir i brokulu. Dobar tek!


















