
Brzinski ručak: Mesne okruglice s mozzarellom u bogatom umaku od rajčice

Što ima bolje od sočnog mesa i sira?
Nisu svi ljubitelji mesnih okruglica niti mljevenog mesa. No, ako ih se dobro pripremi, mogu vam osvojiti nepce. U današnjoj verziji zapekli smo ih s božanstvenom mozzarellom koja svakom jelu daje ono nešto. I na kraju, to ne bi bilo to da se ne 'kupaju' u rajčici. Ručak za 10!
Mesne okruglice
1-2 šnite bijelog kruha
1 jaje
500 g mljevene junetine
sol, papar, peršin, bosiljak
maslinovo ulje
Umak
jedan luk
3 češnja češnjaka
koncentrat rajčice
malo šećera
sol, papar, origano
2 komada mozzarelle
Kruh istrgajte na male komadiće i malo ga namočite s mlakom vodom. Mljevenom mesu dodajte jaje i namočeni kruh.
Meso začinite solju, paprom, peršinom i bosiljkom te ga dobro promiješajte, najbolje prstima.
Oblikujte male okruglice te ih zapecite na malo maslinova ulja dok ne poprime lijepu smeđu boju. Kad su gotove, izvadite ih iz tave.
Na maslinovom ulju popržite luk, dodajte mu češnjak i dinstajte dok ne pusti miris, a onda dodajte rajčicu. Začinite je s malo šećera (da ubije kiselost), soli, papra i origana te dinstajte par minuta.
U umak dodajte okruglice i pustite ih neka se kuhaju na laganoj vatri oko 15 minuta. Mozzarellu rasporedite po vrhu pa zapecite u pećnici na 250 °C. Dobar tek!


















