
Brzinski ručak: Kineski stakleni rezanci s piletinom i povrćem

Ovo vrlo popularno jelo oduševit će vas i izgledom i okusom
Kineski stakleni rezanci odlični su za pripremu u woku, ali ako ga nemate, poslužit će i obična dublja tava. Ne trebaju se kuhati već samo namočiti u toploj vodi, što je još jedna prednost :)
jedna pileća prsa
stakleni rezanci
2 mrkve
tikvica
1 poriluk
3 žlice umaka od soje
1 žličica đumbira u prahu
malo gustina
sol, papar
Povrće narežite na trakice, piletinu na kockice, a staklene rezance potopite u vruću vodu i ostavite oko 10 minuta.
Na ulju, najbolje kokosovom, popržite piletinu te joj postupno dodajte mrkvu i poriluk. Malo dinstajte, dodajte tikvice i sve začinite đumbirom, solju, paprom i sojom.
Kada je povrće mekano, u šalici s malo vode umiješati gustin i uliti u tavu. Na kraju u umak ubacite ocijeđene rezance. Dobar tek!


















