
Brzinski ručak: Jednostavni rižoto s kozicama i tikvicama

Važan detalj za kremasti rižoto jest maslac
Rižoto je prefino i relativno brzo gotovo jelo koje može ispasti savršeno ako pazite na par detalja. Kao prvo, birajte rižu za rižoto, dakle onu kratkog zrna. Kako ćete postići da je kremasta, a ne prekuhana? Kada izgubi skoro svu vodu, a još je 'pod zub', miješajte je i dolijevajte još vode po potrebi, a pri kraju umiješajte malo maslaca ili topljenog sira.
jedan veliki luk
kozice (količina po želji)
500 g riže
2 češnja češnjaka
jedna tikvica
2 žlice pasirane rajčice
sok od pola limuna
žlica maslaca
parmezan
sol, papar, curry ili bilo koji začin po želji
Na malo ulja popržite luk dok nije staklast, zatim mu dodajte češnjak te ubacite kozice i dvije žlice pasirane rajčice. Kada su kozice skoro mekane, izvadite ih na stranu.
Na luk i češnjak stavite rižu koju malo popržite pa zalijte vodom, začinite i promiješajte. Pustite neka omekani, a u međuvremenu narežite tikvice.
Kada je riža skoro gotova, dodajte joj narezane tikvice i kozice te miješajte uz dodavanje vode po potrebi.
Kada je sve već mekano, umiješajte žlicu maslaca te poškropite limunovim sokom. Poslužite s naribanim parmezanom i uživajte!


















