Kuhinja i recepti /

Brzinski ručak: Grčke quesadille sa špinatom, feta sirom, mozzarellom i rajčicama

Ukusan spoj meksičke kuhinje s grčkim sastojcima

VOYO logo
VOYO logo

Tko je rekao da ultimativno meksičko jelo, quesadille, moraju uvijek biti punjene mesom? Još su i bolje s laganim sastojcima poput špinata, rajčica i finih sireva, a grčki tzatziki umak od grčkog jogurta hladi nepce na ljetnim vrućinama. To je sve što nam treba ;)

Sastojci:

8 većih tortilja

smrznuti ili svježi špinat

pola šalice sušenih rajčica u maslinovom ulju

desetak crnih maslina

2-3 komada mozzarelle

1 šalica mrvljenog feta sira

1 žlica svježeg kopra

Za tzatziki umak

grčki jogurt

1 sitno nasjeckani krastavac

2 češnja češnjaka

1 žlica soka od limuna + 1 žličica naribane limunove korice

sol, papar, kopar, 2 žlice maslinova ulja

Priprema:

 

Za umak pomiješajte sve sastojke, začinite ih po želji te umak ohladite u hladnjaku barem 10 minuta.

Pećnicu zagrijte na 200 °C te na lim stavite papir za pečenje. Na tortilju stavite špinat, nasjeckane sušene rajčice, masline i sireve te poklopite drugom tortiljom.

Ponovite postupak s preostalim tortiljama te ih sve stavite na lim i pecite oko 8-10 minuta. Poslužite s tzatziki umakom i uživajte!

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali