
Brzinski ručak: Američke lazanje s mozarellom, parmezanom i ricottom

Mekani listovi tjestenine s mesnim raguom i povrćem uvijek su savršen ručak
Lazanje svatko radi na svoj način - s mesom, bez mesa, s povrćem i sirom. Odlične su na bilo koji način, a danas vam donosimo američke s puno više sira.
Sastojci:
750 gr mljevene govedine
1 luk
2 češnja češnjaka
1 žlicasvježeg bosiljka
1 žlica origana
2 žlice smeđeg šećera
500 gr rajčice iz konzerve
2 žlice koncentrata od rajčice
12 listova tjestenine
2 umućena jaja
250 gr ricotta sira
pola šalice naribanog parmezana
500 gr mozzarelle
Priprema:
U tavi na malo ulja popržite luk i češnjak. Dodajte meso i pržite ga dok ne porumeni.
Dodajte sjeckanu rajčicu i koncentrat te kuhajte na laganoj vatri oko 45 minuta.
U slanoj vodi skuhajte tjesteninu po uputama. U velikoj posudi pomiješajte jaja, ricottu i parmezan.
Rasporedite trećinu tjestenine na dno posude za pečenje te na nju stavite mješavinu sira, polovicu mozarelle i 1/3 mesnog ragua.
Ponavljajte dok ne napunite posudu ili potrošite sastojke. Vrh posipajte parmezanom i pecite oko 30 minuta na 190 °C.


















