Kuhinja i recepti /

Brzinski ručak: Američke lazanje s mozarellom, parmezanom i ricottom

Mekani listovi tjestenine s mesnim raguom i povrćem uvijek su savršen ručak

VOYO logo
VOYO logo

Lazanje svatko radi na svoj način - s mesom, bez mesa, s povrćem i sirom. Odlične su na bilo koji način, a danas vam donosimo američke s puno više sira.

Sastojci:

 

750 gr mljevene govedine

1 luk

2 češnja češnjaka

1 žlicasvježeg bosiljka

1 žlica origana

2 žlice smeđeg šećera

500 gr rajčice iz konzerve

2 žlice koncentrata od rajčice

12 listova tjestenine

2 umućena jaja

250 gr ricotta sira

pola šalice naribanog parmezana

500 gr mozzarelle

Priprema:

 

U tavi na malo ulja popržite luk i češnjak. Dodajte meso i pržite ga dok ne porumeni.

Dodajte sjeckanu rajčicu i koncentrat te kuhajte na laganoj vatri oko 45 minuta.

U slanoj vodi skuhajte tjesteninu po uputama. U velikoj posudi pomiješajte jaja, ricottu i parmezan.

Rasporedite trećinu tjestenine na dno posude za pečenje te na nju stavite mješavinu sira, polovicu mozarelle i 1/3 mesnog ragua.

Ponavljajte dok ne napunite posudu ili potrošite sastojke. Vrh posipajte parmezanom i pecite oko 30 minuta na 190 °C.

 

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali