
Brancin u soli

Ako ste koji puta naletjeli na ovaj specijalitet, sigurno vam se činilo kako je priprema izuzetno komplicirana i već u startu odlučili niti ne pokušavati. Prevarili ste se!
Priprema:
Prije pečenja ribu dobro očistimo i osušimo (stavimo na kuhinjsku krpu ili papirnati ručnik).
U zdjeli lagano istučemo bjelanjke (da budu kao snijeg) te dodamo krupnu morsku sol – sve skupa dobro izmiješamo te dobivenu smjesu rasporedimo po limu (debljine oko 2 cm), na koji zatim polažemo ribu (ovdje je jako bitno da se bjelanjci jako dobro 'istuku' te da ta smjesa nakon miješanja bjelanjaka i soli bude kompaktna). Preostalom smjesom prekrivamo ribu.
Ribu pečemo oko 45 minuta na 180 °C. Nakon pečenja, ribi otklanjamo nastali 'oklop' te je premažemo sa maslinovim uljem. Kao prilog možemo poslužiti kuhanu blitvu ili krumpir na lešo.
Napomena: jedan brancin od 500 grama je dovoljan za dvije osobe














![[KVIZ] Samo će znalci prepoznati ovo voće!](http://cdn2.net.hr/media/2025/05/15/1112653/LS-a42b82f8-3173-11f0-9750-72c51a5f9be6-360.webp?1747926638)
[KVIZ] Samo će znalci prepoznati ovo voće!

Na današnji dan napustio nas je jedan od najvećih svih vremena: Njegovim odlaskom više ništa nije bilo kao prije

Ancelotti mlađi odgađa samostalnu karijeru, pomagat će ocu i na novom poslu




