BUDITE SPREMNI! / Planirate vikend na otvorenom? Bit će ne baš posve stabilno, a od nedjelje popodne pljuskovi

Još će kružiti nešto vlage u našoj blizini, povremeno može manja količina i stići još do naših istočnih i južnih krajeva

9.5.2024.
5:55
VOYO logo

Promjenjiva druga polovica jučerašnjeg dana, na kopnu i nestabilna, ali i prema večeri sve vjetrovitije na sjevernom Jadranu naglim jačanjem bure, osobito pod Velebitom. Naznaka je to postupne stabilizacije vremena uz jačanje anticiklone sa sjevera kontinenta, ali još će kružiti nešto vlage u našoj blizini, povremeno može manja količina stići još do naših istočnih i južnih krajeva.

Image
NIJE ISTO /

Talijani se raspisali o 'tornadu' na Jadranu. Meteorolog Ribarić: 'To su pijavice, evo koliko ih bude u Hrvatskoj'

Image
NIJE ISTO /

Talijani se raspisali o 'tornadu' na Jadranu. Meteorolog Ribarić: 'To su pijavice, evo koliko ih bude u Hrvatskoj'

Danas ujutro još promjenjivo, na kopnu i pretežno oblačno. No, bit će uglavnom suho, povremena kiša samo u Gorskom kotaru i Lici. Zato, vjetrovitije uz povremeno umjeren sjeverac i sjeveroistočnjak, a duž obale umjerena i jaka na udare olujna bura, a pod Velebitom moguće i s orkanskim udarima. Najniža temperatura slična ili malo viša od jučerašnje. Bit će između 11 i 13 °C na kopnu, a između 16 i čak 18 °C na moru. Naravno, na vjetru će se činiti osjetno hladnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj smanjenje naoblake, navečer i razvedravanje. No, u početku još oko Banovine postoji šansa za koju kap kiše ili kakav kraći pljusak. Sjeverac i sjeveroistočnjak postupno slabe, a bit će podjednako toplo ili ugodno kao i danas, oko 20 °C.

Na istoku promjenjiva naoblaka, a mogući još lokalni pljuskovi i grmljavina, osobito na području Srijema i Posavine. No, samo kratkotrajni. Puhat će povremeno umjeren sjeverac, a temperatura malo niža nego u srijedu, bit će između 20 i 22 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dalmaciji djelomice sunčano, vjetrovito, ali i razmjerno toplo. Razvoj oblaka nešto jači prema jugu, uglavnom na širem dubrovačkom području pokoji pljusak. Umjerena i jaka bura, ali s njom temperatura malo viša, od 23 do 26 °C.

Na sjevernom Jadranu barem djelomice čak i pretežno sunčano, a sve će manje oblaka biti u gorju, doduše još u Lici u početku uz koju kap kiše. Vjetrovito, ali ta bura malo popušta pa bi orkanski udari trebali izostati, iako pod Velebitom još uvijek olujni. Temperatura slična, uz more 22-23 °C, a u gorju između 16 i 19 °C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U petak i subotu barem djelomice sunčano, ne baš posve stabilno, ali uglavnom suho. Tek u drugom dijelu nedjelje ponovno raste vjerojatnost za lokalne popodnevne pljuskove, koji češći biti početkom idućeg tjedna. No, bit će toplo, osobito u dane vikenda.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu pretežno sunčano, samo lokalni razvoj oblaka, većinom u zaobalju. No, i ovdje početkom idućeg tjedna treba računati na pokoji pljusak, posebice u utorak uz izglednu južinu. Bit će toplo, a uz slabljenje bure za vikend ponegdje čak i vrlo toplo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo