
Tajne španjolske kuhinje: Kako savršeno ispeći jaja na oko

Jack Seemer, novinar i zaljubljenik u španjolsku kuhinju, napisao
je zanimljive savjete za pripremu jaja na oko na portalu
Jednu namirnicu nikada ne biste smjeli dodati u jaja kada dođete u srednje godine
Počnimo od najjednostavnije stvari - kako se jaja pravilno razbijaju.
Razbijte jaja na ravnoj površini umjesto na rubu posude ili tave. Ova metoda ne samo da sprječava da komadići ljuske jaja upadnu u pečena jaja, tako se žumanjci neće razliti.
Nakon što ste razbili jaja stavite ih u zdjelu. Nikako ih nemojte direktno stavljati u tavu jer se tako neće peći na istoj temperaturi. Također tako sprječavate da se ljuske jaja nađu u tavi. Jaja prije stavljanja u tavu začinite s malo soli.
Tavu s maslinovim uljem zagrijte na visokoj temperaturi.
Prebacite jaja u tavu prije nego što se ulje postane prevruće
odnosno počne se dimiti. Pazite da ne istisnite ulje na rub
tave koja bi trebala biti jako
zagrijana.
Dodajte malu količinu maslaca i prekrijte tavu nakon što bjelanjak postane hrskav kako bi zadržao toplinu. Na taj način će se žumanjak kuhati.
Otkrijte i pomaknite jaja sa štednjaka kada se na žumanjku pojavi tanak sloj. Stavite ih na papirnati ručnik kako bi se upio višak masnoće.
Servirajte s kruhom. Žumanjak bi trebao biti zgusnut, ali ipak još uvijek tekući.
















