UPOZORAVAJU STRUČNJACI /

Ovu hranu i pića treba izbjegavati nakon tridesete: Loše utječu na zdravlje

Ovu hranu treba izbjegavati nakon tridesete
Foto: Shutterstock
1. Konzervirane juhe: Sadrže veliku količinu soli, koja je jedan od glavnih čimbenika za povišeni krvni tlak. Osim toga, neke konzerve sadrže bisfenol A, kemikaliju povezanu s povećanim rizikom od raka, neplodnosti i povećanja tjelesne težine. Stoga je zdravije i sigurnije pripremati juhu kod kuće, koristeći svježe namirnice i kontrolirajući količinu soli.
2 /23
VOYO logo

Ulazak u tridesete godine donosi mnoge promjene u tijelu, uključujući usporavanje metabolizma i povećanu osjetljivost na određene namirnice. Iako se možda ne osjećate starije, vaše tijelo zahtijeva pažljiviji pristup prehrani. 

Neke svakodnevne namirnice koje ste dosad smatrali bezopasnima sada mogu negativno utjecati na vaše zdravlje. Stručnjaci savjetuju da preispitate prehrambene navike i izbjegnete određene proizvode kako biste očuvali zdravlje i vitalnost.

Pogledajte u galeriji što stručnjaci ne preporučuju za konzumaciju nakon tridesete.

 

 

VOYO logo
Pogledaj još galerija