
Jesu li kokice zdrave i koliko ih smijete pojesti?

Odgovor na ovo veliko pitanje ovisi o tome na kojem ulju su pripremljene kokice, eventualnim dodacima, ali i o samom kukuruzu. Kukuruz (čak i u ovoj formi) je cjelovita žitarica, a one su važan izvor vitamina, minerala, vlakana i antioksidansa važnih za probavu.
Istraživanja pokazuju da je unos cjelovitih žitarica vezan za
dulji život, manje upala i manji rizik od srčanih bolesti,
moždanog udara, raka, dijabetesa i pretilosti. Tri dnevne porcije
cjelovitih žitarica čak su povezane s nižim indeksom tjelesne
mase i manjim naslagama na trbuhu, piše
Ulje je jako važno
Kad birate marku kokica, pripazite na ulje koje je navedeno u sastojcima. Najbolja ulja su ona koja sadrže mononezasićene masnoće, posebno je dobro ulje avokada i ekstra djevičansko maslinovo ulje.
Ulja koja sadrže više omega-6 masnih kiselina poput kukuruznog, sojinog i suncokretovog ulja potiču upalu. Najbolje je raditi kokice kod kuće i onda koristiti zdrava ulja.
Dodaci kokicama
Također, razmislite o dodacima u kokicama. U pakiranim kokicama začini mogu biti jednostavni poput morske soli i crnog papra. Ili mogu uključivati uobičajene mliječne sastojke, poput maslaca i sira. Neke kokice imaju dodan šećer ili zaslađivače. Domaćim kokicama možete dodati različite začine poput kurkume, talijanskih začina, ali tako možete pripaziti na količinu soli.
4 detoks juhe koje će vam pomoći da istopite naslage na trbuhu
Kokice mogu biti zdrava grickalica ako pazite na ulje i dodatke. I budite svjesni veličine porcija. Veličina porcije trebala bi biti do tri do tri i pol šalice, ali lako je u sebe staviti punu vrećicu kokica. Uz to dodatna sol može potaknuti zadržavanje vode u organizmu, ali i nadutost.













