RIJEŠITE IH SE /

Ove namirnice ne smiju dugo stajati u smočnici: Mogu se pokvariti ili postati opasne

4. Prašak za pecivo i soda bikarbona: S vremenom ove namirnice gube svoju učinkovitost u podizanju tijesta, što može utjecati na konačan rezultat vašeg pečenja. Zbog starijeg praška za pecivo, kolač može postati tvrd ili spljošten. Prije nego ga iskoristite, preporučuje se testirati njegovu funkcionalnost – stavite malo praška u toplu vodu, a ako se ne zapjeni, bolje ga je baciti.
Foto: Shutterstock
4. Prašak za pecivo i soda bikarbona: S vremenom ove namirnice gube svoju učinkovitost u podizanju tijesta, što može utjecati na konačan rezultat vašeg pečenja. Zbog starijeg praška za pecivo, kolač može postati tvrd ili spljošten. Prije nego ga iskoristite, preporučuje se testirati njegovu funkcionalnost – stavite malo praška u toplu vodu, a ako se ne zapjeni, bolje ga je baciti.
5 /27
VOYO logo

Iako su smočnice praktično rješenje za pohranu hrane, nisu idealno mjesto za sve namirnice. Neke od njih s vremenom gube hranjivu vrijednost, okus i svježinu, dok druge mogu postati i zdravstveno rizične. Nepravilno skladištenje često dovodi do kvarenja hrane i nepotrebnog bacanja.

Pogledajte u galeriji koje namirnice ne smiju dugo stajati u smočnici.

VOYO logo
Pogledaj još galerija