RIJEŠITE IH SE /

Ove namirnice ne smiju dugo stajati u smočnici: Mogu se pokvariti ili postati opasne

3. Sušeno bilje: Origano, bosiljak i timijan, primjerice, ne traju vječno, iako mnogi misle da sušeno bilje može stajati godinama. S vremenom gube miris i okus jer se aromatična ulja u njima razgrađuju. Iako nije opasno koristiti staro sušeno bilje, jelo će biti bez pravog okusa. Najbolje ga je zamijeniti svake godine kako bi jela bila ukusnija.
Foto: Shutterstock
3. Sušeno bilje: Origano, bosiljak i timijan, primjerice, ne traju vječno, iako mnogi misle da sušeno bilje može stajati godinama. S vremenom gube miris i okus jer se aromatična ulja u njima razgrađuju. Iako nije opasno koristiti staro sušeno bilje, jelo će biti bez pravog okusa. Najbolje ga je zamijeniti svake godine kako bi jela bila ukusnija.
4 /27
VOYO logo

Iako su smočnice praktično rješenje za pohranu hrane, nisu idealno mjesto za sve namirnice. Neke od njih s vremenom gube hranjivu vrijednost, okus i svježinu, dok druge mogu postati i zdravstveno rizične. Nepravilno skladištenje često dovodi do kvarenja hrane i nepotrebnog bacanja.

Pogledajte u galeriji koje namirnice ne smiju dugo stajati u smočnici.

VOYO logo
Pogledaj još galerija