RIJEŠITE IH SE /

Ove namirnice ne smiju dugo stajati u smočnici: Mogu se pokvariti ili postati opasne

14. Suhomesnati proizvodi: Salame, pršut i slične suhomesnate proizvode nikako ne treba držati u smočnici. Na sobnoj temperaturi brzo se kvare i mogu biti izvor bakterija. U hladnjaku ih čuvajte umotane u papir, a ne u plastiku, kako bi "disali". Ako su proizvodi ljepljivi, sluzavi ili imaju snažan miris, više nisu za jelo.
Foto: Shutterstock
14. Suhomesnati proizvodi: Salame, pršut i slične suhomesnate proizvode nikako ne treba držati u smočnici. Na sobnoj temperaturi brzo se kvare i mogu biti izvor bakterija. U hladnjaku ih čuvajte umotane u papir, a ne u plastiku, kako bi "disali". Ako su proizvodi ljepljivi, sluzavi ili imaju snažan miris, više nisu za jelo.
15 /27
VOYO logo

Iako su smočnice praktično rješenje za pohranu hrane, nisu idealno mjesto za sve namirnice. Neke od njih s vremenom gube hranjivu vrijednost, okus i svježinu, dok druge mogu postati i zdravstveno rizične. Nepravilno skladištenje često dovodi do kvarenja hrane i nepotrebnog bacanja.

Pogledajte u galeriji koje namirnice ne smiju dugo stajati u smočnici.

VOYO logo
Pogledaj još galerija