RIJEŠITE IH SE /

Ove namirnice ne smiju dugo stajati u smočnici: Mogu se pokvariti ili postati opasne

13. Pekmez i džem: Nakon otvaranja, pekmezi i džemovi brzo se kvare na sobnoj temperaturi. Iako možda ne izgleda pokvareno, u toplom se mogu razviti bakterije. Uvijek ih držite u hladnjaku i koristite čistu žlicu kako biste izbjegli kontaminaciju. Ako se na poklopcu pojavi malo plijesni, bacite ih.
Foto: Pixabay
13. Pekmez i džem: Nakon otvaranja, pekmezi i džemovi brzo se kvare na sobnoj temperaturi. Iako možda ne izgleda pokvareno, u toplom se mogu razviti bakterije. Uvijek ih držite u hladnjaku i koristite čistu žlicu kako biste izbjegli kontaminaciju. Ako se na poklopcu pojavi malo plijesni, bacite ih.
14 /27
VOYO logo

Iako su smočnice praktično rješenje za pohranu hrane, nisu idealno mjesto za sve namirnice. Neke od njih s vremenom gube hranjivu vrijednost, okus i svježinu, dok druge mogu postati i zdravstveno rizične. Nepravilno skladištenje često dovodi do kvarenja hrane i nepotrebnog bacanja.

Pogledajte u galeriji koje namirnice ne smiju dugo stajati u smočnici.

VOYO logo
Pogledaj još galerija