CAKE ZA SOČNOST /

Kuhar slavnih tvrdi da pogrešno pržimo kobasice: Ovako je pravilno? Ostat ćete paf

Poznati kuhar je upozorio na to da mnogi pripremaju kobasice na krivi način te je podijelio svoje zlatne savjete

VOYO logo
VOYO logo

Nagrađivani kuhar Jeff Baker, koji ima više od 30 godina iskustva, podijelio je svoje tajne o najboljem načinu pripreme kobasica i otkrio je koje uobičajene pogreške treba izbjegavati.

Baker, koji je kuhao za glazbene legende poput grupe Queen, kaže da postoji nekoliko tajni za savršene kobasice i da većina ljudi čini tri pogreške, piše Mirror.

Upute za pravilnu pripremu kobasica

Promjena metode pri pripremi hrane može biti naporna, ali kuhar Jeff zna o čemu govori.

Nemojte stavljati kobasice direktno iz hladnjaka u tavu: Bitno je da kobasice odstoje 20 minuta na sobnoj temperaturu prije nego što ih stavite na tavu. To će pomoći ravnomjernom pečenju, a također će spriječiti pucanje kože.

Stavite kobasice u tavu: Koristite tešku tavu s neprianjajućim premazom i stavite na srednje nisku temperaturu.

Dodajte žličicu masti u tavu: Zatresite tavu dok dno nije potpuno prekriveno mašću, a zatim izlijte višak.

Kobasice ne smiju biti u kontaktu i trebaju biti na stalnoj temperaturi: Redovito ih okrećite kako bi dobile bogatu zlatnu boju. Za tradicionalnu kobasicu, ovaj proces trebao bi trajati oko 10-12 minuta.

Neka se kobasice odmaraju prije nego što ih poslužite: Kobasica bi trebala imati temperaturu od 70 Celzijevih stupnjeva i biti čvrsta na dodir. Iako je teško čekati, tajna je u tome da se kobasica ostavi da odstoji nekoliko minuta.

Što treba izbjegavati?

S više od 30 godina iskustva, vidjevši svašta, Jeff upozorava na greške koje treba izbjegavati.

Probadanje kože pri pečenju kvalitetnih kobasica s visokim udjelom mesa: Zbog toga može iscuriti sok i na kraju ćete dobiti suhu, bezokusnu kobasicu.

2. Nikad nemojte pržiti u dubokom ulju: To može učiniti kožu tvrdom i kobasicu suhom.

3. Nemojte misliti da će pečenje i prženje dati iste rezultate: Pečenje ne pruža hrskavost koju dobivate prženjem na tavi. Pečenje također sprečava da se razvije taj prepoznatljivi zamaman okus koji svi vole.

POGLEDAJTE VIDEO: Cijene mesa i bakalara idu gore za blagdane. Provjerili smo koliko: 'To nije normalno, majke mi'

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali