
Brzinski ručak: Zapečene prokulice s pancetom, lukom i sirom

Od ove kombinacije nesumnjivo ćete se najesti
Prokulice mnogi izbjegavaju zbog njihovog posebnog gorčastog okusa, ali mogu biti vrlo ukusne ako ih se spoji s nečim što već volimo poput pancete ili sira.
250 g prokulica
malo pancete
1 šnita maslaca
jedan veliki luk
2 žlice brašna
2,5 dcl mlijeka
naribani sir (gauda, cheddar)
muškatni oraščić, sol, papar
Prokulice kratko prokuhajte 3-4 minute da su tek malo mekane. Na maslacu pržite pancetu 8-10 minuta te je uklonite iz tave.
Na istoj masnoći popržite luk, dodajte mu brašno, dobro promiješajte dok brašno ne poprimi zlatnu boju te zatim dodajte mlijeko.
Umak miješajte na laganoj vatri dok se ne počne zgušnjavati te ga začinite solju, paprom i oraščićem.
Dodajte količinu naribanog sira po volji, promiješajte te mu dodajte prokulice. Sve povežite te premjestite u posudu za pečenje.
Sve posipajte pancetom i ostatkom sira te pecite oko 20 minuta ili dok se sir potpuno ne rastopi. Dobar tek!


















