Kuhinja i recepti /

Brzinski ručak: Rižoto sa špinatom i limunom

Proljeće je pravo vrijeme za eksploziju zelenog na tanjuru

VOYO logo
VOYO logo

Savršen rižoto uvijek je kremast, osjeti se pod zubima i nije raskuhan. Tajna ovakvog rižota je konstantno miješanje i dopuštanje da riža polako upije tekućinu, a na kraju se dodaje maslac.

Sastojci:

5 žlica maslaca (odvojeno 4 i 1)

jedan luk

2 češnja češnjaka

prstohvat muškatnog oraščića

400 g riže za rižoto

2 dcl bijelog vina

4 šalice pilećeg temeljca

1 žličica limunovog soka i malo korice

sol, papar, bosiljak, parmezan

Priprema:

 

Zagrijte temeljac i pripremite sastojke da ih imate pri ruci. Rastopite 4 žlice maslaca i na njemu ispržite luk dok nije staklast.

Dodajte češnjak, bosiljak i oraščić i dobro promiješajte. Zatim dodajte rižu, miješajte je i pustite da se malo tostira, oko 2-3 minute.

Ulijte bijelo vino, pustite neka krčka par minuta dok sasvim ne ispari. Postupno dodavajte temeljac - nakon svake šalice pustite neka ga riža upije i ujedno je miješajte.

Po potrebi je začinite kako želite, a gotova je kada je al dente. Na kraju umiješajte ostatak maslaca, parmezan, nasjeckani špinat, limunov sok i koricu. Dobar tek!

 

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali