
Brzinski ručak: Rižoto sa špinatom i limunom

Proljeće je pravo vrijeme za eksploziju zelenog na tanjuru
Savršen rižoto uvijek je kremast, osjeti se pod zubima i nije raskuhan. Tajna ovakvog rižota je konstantno miješanje i dopuštanje da riža polako upije tekućinu, a na kraju se dodaje maslac.
5 žlica maslaca (odvojeno 4 i 1)
jedan luk
2 češnja češnjaka
prstohvat muškatnog oraščića
400 g riže za rižoto
2 dcl bijelog vina
4 šalice pilećeg temeljca
1 žličica limunovog soka i malo korice
sol, papar, bosiljak, parmezan
Zagrijte temeljac i pripremite sastojke da ih imate pri ruci. Rastopite 4 žlice maslaca i na njemu ispržite luk dok nije staklast.
Dodajte češnjak, bosiljak i oraščić i dobro promiješajte. Zatim dodajte rižu, miješajte je i pustite da se malo tostira, oko 2-3 minute.
Ulijte bijelo vino, pustite neka krčka par minuta dok sasvim ne ispari. Postupno dodavajte temeljac - nakon svake šalice pustite neka ga riža upije i ujedno je miješajte.
Po potrebi je začinite kako želite, a gotova je kada je al dente. Na kraju umiješajte ostatak maslaca, parmezan, nasjeckani špinat, limunov sok i koricu. Dobar tek!


















