
Brzinski ručak: Puretina punjena špinatom i artičokama u kremastom umaku

Krta puretina odlično se nadopunjuje s bogatim okusom kombinacije zelenjave i sira
Ako volite artičoke, a ne znate kako biste ih najbolje pripremili, probajte ih ukomponirati u današnji ručak. Recept je fenomenalan i ne sumnjamo da će vas oduševiti ;)
dva para purećih prsa
120 g smrznutog ili svježeg skuhanog špinata
250 g kremastog sira (npr. ricotta)
170 g srca artičoka
mozarella, naribana
parmezan, nariban
češanj naribanog češnjaka
vrhnje za kuhanje + malo mlijeka
sol, papar, crvena paprika u prahu, bosiljak, origano
Pureća prsa začinite solju, paprom, crvenom paprikom, bosiljkom i origanom te ih prerežite po pola, ali ne do kraja (mora ostati 'džepić').
Špinat dobro iscijedite pa ga pomiješajte s kremastim sirom, nasjeckanim artičokama, mozarellom, parmezanom i češnjakom te začinite po potrebi.
Smjesom napunite svaku polovicu prsa, a malo smjese ostavite za umak. Prsa pričvrstite čačkalicama te ih pecite na malo ulja sa svake strane dok ne dobiju zlaćanu boju.
Od ostatka smjese napravite umak: zagrijte malo vrhnja za kuhanje i mlijeka te u njih ubacite smjesu od špinata. Pustite za zavrije te joj pridružite piletinu. Dobar tek!


















