Kuhinja i recepti /

Brzinski ručak: Puretina punjena špinatom i artičokama u kremastom umaku

Krta puretina odlično se nadopunjuje s bogatim okusom kombinacije zelenjave i sira

VOYO logo
VOYO logo

Ako volite artičoke, a ne znate kako biste ih najbolje pripremili, probajte ih ukomponirati u današnji ručak. Recept je fenomenalan i ne sumnjamo da će vas oduševiti ;)

Sastojci:

dva para purećih prsa

120 g smrznutog ili svježeg skuhanog špinata

250 g kremastog sira (npr. ricotta)

170 g srca artičoka

mozarella, naribana

parmezan, nariban

češanj naribanog češnjaka

vrhnje za kuhanje + malo mlijeka

sol, papar, crvena paprika u prahu, bosiljak, origano

Priprema:

 

Pureća prsa začinite solju, paprom, crvenom paprikom, bosiljkom i origanom te ih prerežite po pola, ali ne do kraja (mora ostati 'džepić').

Špinat dobro iscijedite pa ga pomiješajte s kremastim sirom, nasjeckanim artičokama, mozarellom, parmezanom i češnjakom te začinite po potrebi.

Smjesom napunite svaku polovicu prsa, a malo smjese ostavite za umak. Prsa pričvrstite čačkalicama te ih pecite na malo ulja sa svake strane dok ne dobiju zlaćanu boju.

Od ostatka smjese napravite umak: zagrijte malo vrhnja za kuhanje i mlijeka te u njih ubacite smjesu od špinata. Pustite za zavrije te joj pridružite piletinu. Dobar tek!

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali