
'VRIJEDI SVAKE KUNE' /
Istarski kuhar otkriva kako prepoznati svježu ribu: 'Ovo je najpouzdaniji pokazatelj'
Šarene punjene paprike odličan su proljetni ručak
U klasične punjene paprike ide mljeveno meso, no ako niste njegov najveći fan, možete iskoristiti i zdravu kvinoju. Jednako je ukusna :)
4 paprike babure
2 šalice kvinoje
2 mrkve
svježi peršin, bosiljak
maslinovo ulje
1 žlica octa
sol, papar
Isperite kvinoju te je kuhajte u vodi u omejru 1:3 oko 15 minuta. Opet je isperite vodom i dobro ocijedite.
Mrkvu i peršin nascjeckajte te ih pomiješajte s kvinojom i mješavinom maslinovog ulja, octa, soli, papra i bosiljka
Paprike operite, odrežite im vrh pa ih očistite od koštica. Punite ih nadjevom od kvinoje i zapecite u pećnici. Dobar tek!