Kuhinja i recepti /

Brzinski ručak: Pržena riža s povrćem i škampima

Brzo, jednostavno, nadasve ukusno i zdravo jelo

VOYO logo
VOYO logo

Spoj riže, nečeg morskog poput škampa ili kozica, soja sosa i povrća stvarno ne može biti loša kombinacija za završetak radnog tjedna. Uživajte!

Sastojci:

paket kozica ili svježi očišćeni škampi

kuhana riža

pola žličice gustina

3 jaja

2 stapke mladog luka

smrznuti grašak

jedna veća mrkva

1 žlica soja umaka

1 žličica sezamovog ulja

sol, papar

Priprema:

 

Začinite škampe solju, paprom i gustinom i pustite neka odmara oko deset minuta. Na zagrijanoj tavi ili woku popržite škampe oko 30 sekundi sa svake strane.

Izvadite ih iz tave, a u nju ubacite razmućena jaja i malo ih izradite kuhačom, ali ne do kraja. Izvadite ih van te popržite narezani mladi luk i rižu oko dvije minute.

Dodajte im mrkvu, soja umak, grašak, škampe, jaja i sezamovo ulje. Sve dobro promiješajte i začinite po potrebi. Dobar tek!

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali