NISTE NI SVJESNI DA SVAKODNEVNO JEDETE KUKCE /

Hrvatski Bioinstitut otkrio namirnice koje svi jedemo, a sadrže ono što nam se najviše gadi

Naime, kako piše Bioinstitut, u Hrvatskoj za sada nisu prepisane granične vrijednosti za biološke nečistoće, niti su takva ispitivanja hrane obvezna. Iz instituta tvrde kukce i grinje nalazimo u proizvodima od žitarica, sušenom, konzerviranom i smrznutom voću i povrću, džemovima, sokovima od citrusa, gljivama, kakau, kikirikiju i sličnim sjemenkama, tjestenini, začinima te brojnim drugim namirnicama.
Foto: Shutterstock
Naime, kako piše Bioinstitut, u Hrvatskoj za sada nisu prepisane granične vrijednosti za biološke nečistoće, niti su takva ispitivanja hrane obvezna. Iz instituta tvrde kukce i grinje nalazimo u proizvodima od žitarica, sušenom, konzerviranom i smrznutom voću i povrću, džemovima, sokovima od citrusa, gljivama, kakau, kikirikiju i sličnim sjemenkama, tjestenini, začinima te brojnim drugim namirnicama.
3 /7
VOYO logo

Žohari i ostale nemani koje baš ne volimo vidjeti, a kamo li pojesti u nekim su zemljama prava senzacija i top namirnica koja je puna bjelančevina. No, liječnik iz Ujedinjenog Kraljevstva Karan Raj otkrio je što se sve može nalaziti u, na primjer, mljevenoj kavi te tako zgrozio mnoge, piše Metro. Uz to, kod mnogih namirnica, prilikom uzgoja na otvorenim poljima, tijekom berbe i obrade sirovine vrlo je teško izbjeći kontakt s živim organizmima iz prirode. Tada pojedini razvojni stadiji ili dijelovi životinja dospijevaju u prehrambene proizvode. Više saznajte u listalici.

VOYO logo
Pogledaj još galerija