NISTE NI SVJESNI DA SVAKODNEVNO JEDETE KUKCE /

Hrvatski Bioinstitut otkrio namirnice koje svi jedemo, a sadrže ono što nam se najviše gadi

Iz Bioinstituta kažu da je u SAD-u dozvoljeno 60 mikroskopskih fragmenata kukaca i jedna dlaka glodavaca u 100 grama čokolade dok se u pšeničnom brašnu tolerira 150 dijelova kukaca u 100 grama proizvoda, a u tjestenini 225 dijelova u 225 grama.
Foto: Shutterstock
Iz Bioinstituta kažu da je u SAD-u dozvoljeno 60 mikroskopskih fragmenata kukaca i jedna dlaka glodavaca u 100 grama čokolade dok se u pšeničnom brašnu tolerira 150 dijelova kukaca u 100 grama proizvoda, a u tjestenini 225 dijelova u 225 grama.
4 /7
VOYO logo

Žohari i ostale nemani koje baš ne volimo vidjeti, a kamo li pojesti u nekim su zemljama prava senzacija i top namirnica koja je puna bjelančevina. No, liječnik iz Ujedinjenog Kraljevstva Karan Raj otkrio je što se sve može nalaziti u, na primjer, mljevenoj kavi te tako zgrozio mnoge, piše Metro. Uz to, kod mnogih namirnica, prilikom uzgoja na otvorenim poljima, tijekom berbe i obrade sirovine vrlo je teško izbjeći kontakt s živim organizmima iz prirode. Tada pojedini razvojni stadiji ili dijelovi životinja dospijevaju u prehrambene proizvode. Više saznajte u listalici.

VOYO logo
Pogledaj još galerija