
Kolač s medom poslužite uz šalicu toplog čaja ili kave

Ovaj kolač s medom napravljen je samo od meda kao zaslađivača, bez šećera, tako da zaista možete osjetiti med u receptu. Osim toga, kolač s medom je natopljen bogatim mednim sirupom, preplavljujući kolač dodatnim okusom meda i čineći ga izuzetno sočnim.
Sastojci potrebni da se pripremi kolač s medom su:
140 grama glatkog brašna
1 i pol žličica praška za pecivo
Pola žličice soli
225 g neslanog maslaca
150 grama meda
4 velika jaja
3 žlice mlijeka
1 prstohvat narančine korice
30 grama listića badema
40 ml vode
3/4 žličice limunovog soka
Kako biste pripremili ukusan kolač s medom najprije zagrijte pećnicu na 180°C. Dok se pećnica zagrijava, premažite maslacem i okrugli kalup za pečenje. U maloj posudi umutite brašno, prašak za pecivo i sol. U zasebnoj zdjeli miješajte maslac i med 3 minute, struganjem po stijenkama do pola, dok krema ne postane glatka i pahuljasta. Postupno dodajte jaja i brašno uz neprestano miješanje. Na kraju Umiješajte mlijeko i koricu naranče i miješajte dok smjesa ne postane gotovo potpuno glatka. Tijesto bi trebalo biti prilično gusto, ali mekano.
U pripremljeni kalup dodajte tijesto, zagladite površinu i pospite bademima i pecite 45 minuta. Izvadite kolač s medom iz pećnice i ohladite 30 minuta u tepsiji. Dok se kolač hladi, pripremite sirup od meda. Pustite med i vodu da lagano kuhaju 5 minuta na srednje niskoj vatri. Dodajte limunov sok i kuhajte još 2 minute. Maknite s vatre, ohladite 10 minuta a zatim prelijte po kolaču od meda te poslužite toplo. Dobar tek!













