Kuharica /

Kolač s medom poslužite uz šalicu toplog čaja ili kave

Kolač s medom je savršen je u svako doba dana i godine. Saznajte kako se priprema ukusan kolač s medom.

VOYO logo
VOYO logo

Ovaj kolač s medom napravljen je samo od meda kao zaslađivača, bez šećera, tako da zaista možete osjetiti med u receptu. Osim toga, kolač s medom je natopljen bogatim mednim sirupom, preplavljujući kolač dodatnim okusom meda i čineći ga izuzetno sočnim.

Sastojci potrebni da se pripremi kolač s medom su:

140 grama glatkog brašna

1 i pol žličica praška za pecivo

Pola žličice soli

225 g neslanog maslaca

150 grama meda

4 velika jaja

3 žlice mlijeka

1 prstohvat narančine korice

30 grama listića badema

40 ml vode

3/4 žličice limunovog soka

Kako biste pripremili ukusan kolač s medom najprije zagrijte pećnicu na 180°C. Dok se pećnica zagrijava, premažite maslacem i okrugli kalup za pečenje. U maloj posudi umutite brašno, prašak za pecivo i sol. U zasebnoj zdjeli miješajte maslac i med 3 minute, struganjem po stijenkama do pola, dok krema ne postane glatka i pahuljasta. Postupno dodajte jaja i brašno uz neprestano miješanje. Na kraju Umiješajte mlijeko i koricu naranče i miješajte dok smjesa ne postane gotovo potpuno glatka. Tijesto bi trebalo biti prilično gusto, ali mekano.

U pripremljeni kalup dodajte tijesto, zagladite površinu i pospite bademima i pecite 45 minuta. Izvadite kolač s medom iz pećnice i ohladite 30 minuta u tepsiji. Dok se kolač hladi, pripremite sirup od meda. Pustite med i vodu da lagano kuhaju 5 minuta na srednje niskoj vatri. Dodajte limunov sok i kuhajte još 2 minute. Maknite s vatre, ohladite 10 minuta a zatim prelijte po kolaču od meda te poslužite toplo. Dobar tek!

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali