Kulinarstvo /

Azijska kuhinja - recept za sushi koji će vas oduševiti

Volite azijsku kuhinju i želite se okušati u pripremi jela kod kuće? Zašto ne biste započeli sa pripremom sushija? Donosimo jednostavan i ukusan recept za sushi.

VOYO logo
VOYO logo

Sushi je japansko jelo koje se sastoji od riže, ribe, povrća i drugih sastojaka, a sve to umotano u morskoj algi. Sushi može biti vrlo skup ako se naruči u restoranu, ali ga je također vrlo jednostavno napraviti kod kuće.

Sastojci za ovaj recept za sushi su:

250 g japanske riže za sushi

300 ml vode

50 ml rižinog octa

2 žličice šećera

1 žličica soli

nori alge

omiljeno povrće i/ili riba

Kako biste pripremili ovaj recept za sushi najprije rižu operite u hladnoj vodi nekoliko puta dok voda ne postane čista. Ocijedite rižu i stavite u posudu za kuhanje. Dodajte 300ml vode i stavite da se kuha. Kada zavrije, smanjite vatru na najmanju moguću jačinu i pustite da se kuha 15 minuta.

Nakon 15 minuta, maknite rižu s vatre i pustite da odstoji 10 minuta. U međuvremenu, u maloj posudi zagrijte rižin ocat, šećer i sol dok se šećer i sol ne otope. Kada je riža odstojala, prebacite ju u plitku posudu za hlađenje i polako dodajte ocatnu smjesu, lagano miješajući rižu vilicom ili drvenom žlicom. Miješajte dok se riža ne ohladi i ne postane ljepljiva. Stavite nori algu na drvenu podlogu ili na plastični omotač, s matom prekrivenim celofanom. Raširite rižu na nori algi, ostavljajući prazan rub veličine 1 cm na vrhu i na dnu. Dodajte povrće ili ribu po želji na vrh riže. Uhvatite rub nori alge i počnite ju motati, čvrsto pritišćući. Sushi rolu narežite na komade jednake veličine i poslužite. Dobar tek!

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali