
Ovo konobari NIKADA neće reći gostima iako žarko žele

Biti konobar ili konobarica je zapravo predstava.
Ne tražite limun
Najčešće se ne peru prije nego ih se nareže. Konobari ne koriste rukavice već golim rukama stavljuju limun u vaše piće. Ako baš želite limun, iscijedite ga, ali ga nemojte stavljati u piće.
Naručite umjesto djeteta
Konobari su uvijek u poslu i nemaju vremena za neodlučnost vaše djece. Bilo bi poželjno da prije nego što uđete u kafić ili restoran, s djetetom porazgovarate i dogovorite se što će piti ili jesti. Usluga će biti brža i svi će biti zadovoljniji.
Ne zviždite i ne povlačite za rukav konobara
Konobar nije vaš rob. Tretirajte ga kao ljudsko biće i poboljšat ćete barem malo njihove živote.
Možda nećete baš uvijek dobiti ono što naručite
Ako je juha napravljena s pilećim temeljcem, a vi ste tražili temeljac od povrća, vjerojatno će vam reći da je temeljac s povrćem.
Napravite mjesta za hranu
Kada konobar dođe do vašeg stola s narudžbom, uvjerite se da ispred vas ima mjesta da se piće i hrana spusti na stol. Ako su mu ruke pune, on doista neće moći nekim čarobnim trikom skloniti čaše ispred vas.
Budite iskreni
Ako ne želite rajčicu u salati, nemojte reći da ste alergični na nju, samo recite da je ne volite. Mnogi restorani, izjavu o alergijama smatraju vrlo ozbiljnom, pa će čak promijeniti noževe i daske za sječenje kako bi izbjegli bilo kakav kontakt s alergentom. Samo budite iskreni i nikoga nećete dovsti u neugodnu poziciju.
Ako vam se nešto ne sviđa, slobodno vratite
Ne postoji razlog zašto biste jeli nešto što vam se ne sviđa. Ako uzmete zalogaj i stvarno vam se ne sviđa, recite konobaru, a vama će biti dopušteno da izabrano jelo zamijenite drugim. Ako ste u mogućnosti, recite konobaru što vam se ne sviđa u jelu dok ga bude vraćao, kako bi o tome obavijestio kuhara, piše Fokuzz.com.
Kada završite s jelom, vrijeme je da odete
Što se više gostiju mijenja za stolom, toliko je više novca za restoran i konobara. Kada platite svoj račun, razgovor s društvom nastavite negdje drugdje i oslobodite stol sljedećim gostima.
Ne ostavljajte lošu napojnicu
Većinom prikupljene napojnice dijele konobar, barmen, ekipa iz kuhinje i ostali članovi restorana.
















