
Oni još uvijek melju brašno u mlinovima i love žabe, a turisti se oduševljeno vraćaju svake godine

Tradicionalna jela Cetinske krajine uvijek su bila mamac za posjetitelje, a sada su i turisti otkrili prednosti višednevnog boravka u zelenilu i tišini, tek pola sata vožnje od mora.
Mještani Graba kraj Trilja srasli su sa svojom rijekom i nikada, recimo, nisu napustili tradiciju mljevenja brašna u mlinovima ili vještinu lovljenja žaba na koje se dolazi iz cijele Dalmacije.
U malom Grabu na rijeci Grab zimi radi šest mlinova, a na ljeto, kad padne nivo vode, rade tek dva-tri. Ovdje se još uvije čuva tradicija u stoljetnoj obiteljskoj vodenici
"Melje se kukuruz, pšenica, ječam, ječam za blago i kukuruz isto
za puru iako je rijetkost nać domaći kukuruz, domaće zrno",
govori za RTL Danas mlinar Vid Samrdžić.
U njihovu vodenicu po brašno dolaze, kažu, iz gradova. Seljački
kruh postao je delicija
"Ne skrivam ništa. Ali kad bi ljudi opet došli, rekli bi nešto
ima, neka tajna, nije ispalo ko Vaše", kaže nam Luca, što očito
dokazuje da je ovaj specijalitet ipak poseban.
"Popunjeni smo more bit dva miseca. Šesti, sedmi, tako i osmi, tri miseca tako, zadovoljan sam, kaže iznajmljivač Ivan Samardžić.
Zbog prirodnih i kultunih ljepota te neizostavnih domaćih delicija, tursti se vraćaju iznova svake godine.
















