
Još jedan hrvatski proizvod dobiva oznaku izvornosti

Nakon trogodišnjih ispitivanja, brački sir na najboljemu je putu da dobije oznaku izvornosti.
Novac su osigurali Splitsko-dalmatinska županija, Udruga uzgajivača domaćih životinja 'Vidova gora' i sve bračke jedinice lokalne samouprave.
''Brački sir pravit će se od mlijeka ovce pramenke i trebat će imati kemijske parametre i fizičke karakteristike kakve je imao kroz povijest, a koje su ga učinile iznimno kvalitetnim, cijenjenim i traženim. Čitav proces odvijat će se jedino na otoku Braču'', pojasnio je za
Kilogram sira od 170 do 200 kuna
Sada je gotovo nemoguće kupiti brački sir jer se, u pravilu, sve količine rasprodaju do konca kalendarske godine, i to po cijeni od 170 do 200 kuna za kilogram. To je i razlog zašto te bračke delicije nema u prodavaonicama i trgovačkim centrima, a rijetko se može naći i u restoranima izvan otoka.
















