
Uoči Uskrsa istražujemo: koliko košta blagdanski ručak?

U ribarnicama se radi punom parom. Prije Velikog petka treba napuniti vrećice posnom hranom. Što je Uskrs bliže, to je ponuda manja, zato se kupuju i jaja koja će prvo u boju pa onda na stol - pazi se na svaku sitnicu. Obično sitnija idu za bojanje, a krupnija za kolače.
Hrvati će prema procjenama, ovog Uskrsa pojesti oko 2500 tona mesa i oko 30 milijuna jaja. Sve to većinom je iz uvoza, jer će kupiti tek 42% domaćih proizvoda. Jer domaće je - skuplje.
Prema cijenama se bira gdje će se kupovati. Najpopularniji su
hipermarketi, tamo će kupovati polovina građana, u male dućane će
njih 31%, dok će svega 26% na tržnice.
Oni koji će sve to pojesti već su krenuli na produljeni vikend. Na zagrebački autobusni kolodvor svakako treba doći puno prije polaska autobusa da se stigne kupiti karta.
Vlakovi voze po voznom redu i bit će pojačani, a one koji će na put automobilom, čeka gužva na cestama.
















