ZAPAMTITE DOBRO /

Nutricionisti preskaču ovih pet namirnica na švedskom stolu kako bi izbjegli bolan 'putnički trbuh': Evo kako se hraniti na putu

Proljev kod putnika mogu uzrokovati različite klice poput bakterija (E.coli, Salmonella), virusa poput norovirusa i parazita. Sve ove klice se šire jedući i pijući kontaminiranu hranu i vodu ili korištenjem kontaminiranog posuđa i pribora za jelo. Bilo da jedete sa švedskog stola ili šetate lokalnom tržnicom hrane, postoji nekoliko pravila prehrane kojih bi se, prema stručnjacima, bilo mudro pridržavati.
Foto: Shutterstock
Proljev kod putnika mogu uzrokovati različite klice poput bakterija (E.coli, Salmonella), virusa poput norovirusa i parazita. Sve ove klice se šire jedući i pijući kontaminiranu hranu i vodu ili korištenjem kontaminiranog posuđa i pribora za jelo. Bilo da jedete sa švedskog stola ili šetate lokalnom tržnicom hrane, postoji nekoliko pravila prehrane kojih bi se, prema stručnjacima, bilo mudro pridržavati.
2 /15
VOYO logo

Od razgledavanja do kupanja i jela u restoranima, vjerojatno imate isplanirane brojne zabavne aktivnosti kada putujete u inozemstvo. Dobiti 'putnički trbuščić' i zapeti u hotelskom WC-u vjerojatno nije jedan od njih.

VOYO logo
Pogledaj još galerija