
Ljuta hrana zavarava mozak i pomaže nam da smanjimo unos soli

Najlakši način da smanjite unos soli u organizam i poboljšate svoj zdravlje je da zaljutite svoju hranu. Studija objavljena u American Heart Association Journal pokazala je da ljudi koji jedu ljuću, a manje slanu hranu imaju niži krvni tlak.
"Znanstvenici su otkrili kako ljutina iz čili papričica aktivira dio u mozgu koji percipira slanoću, čineći pritom da mozak hranu doživljava slanijom, no što je, što u biti znači da unosite u tijelo manje soli. Stručnjaci smatraju kako je ovo dobra strategija za izbacivanje viška soli iz prehrane", stoji u članku.
Previše soli može dovesti do visokog tlaka, bolesti bubrega, bolesti srca i moždanog udara.
Povezanost ljute hrane i dugovječnosti tek trebaju potvrditi studije na novim populacijama
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!






![[KVIZ] Koliko znaš o himnama država Europe?](http://cdn2.net.hr/media/2025/07/28/1331112/H-613f96d0-5e8d-4aa8-a74c-494b87891623-550.webp?1753707315)









