PAZITE ŠTO JEDETE /

Čim dođe ljepše vrijeme hrlimo za ovim namirnicama koja uzrokuju trovanje: Hrvatska liječnica o oštećenju slijepog crijeva i oporavku

Učinak crnog ugljena: Liječnica Čilić je otkrila i koliko crni ugljen zapravo pomaže kod toksina u organizmu i proljeva: "Aktivni medicinski ugljen je stari lijek koji ima sposobnost vezivanja toksina i otrovnih tvari jer je porozne strukture. Na taj način veže te sastojke za svoju površinu i ne dopušta resorpciju toksina kroz sluznicu crijeva u organizam te ih tako vezanog izbacuje stolicom. Bitno je uzeti ga u dovoljnoj količini i po mogućnost nakon jedan sat od uzimanja sumnjive hrane. Česta je greška pacijenata da popiju tabletu ugljena kao i sve druge lijekove, međutim pravilno je tabletu zdrobiti između dvije žlice i pomiješati s malo vode i popiti."
Foto: Profimedia
Učinak crnog ugljena: Liječnica Čilić je otkrila i koliko crni ugljen zapravo pomaže kod toksina u organizmu i proljeva: "Aktivni medicinski ugljen je stari lijek koji ima sposobnost vezivanja toksina i otrovnih tvari jer je porozne strukture. Na taj način veže te sastojke za svoju površinu i ne dopušta resorpciju toksina kroz sluznicu crijeva u organizam te ih tako vezanog izbacuje stolicom. Bitno je uzeti ga u dovoljnoj količini i po mogućnost nakon jedan sat od uzimanja sumnjive hrane. Česta je greška pacijenata da popiju tabletu ugljena kao i sve druge lijekove, međutim pravilno je tabletu zdrobiti između dvije žlice i pomiješati s malo vode i popiti."
12 /14
VOYO logo

Do trovanja hranom dolazi unutar jednog do 36 sati nakon konzumacije onečišćene hrane, a očituje se kroz mučnine, povraćanja, bolove u trbuhu, proljev, glavobolju i opću slabost. Ti simptomi najčešće traju od jednog do sedam dana. I dok uživate u omiljenim namirnica, poput sladoleda ili salata, mogli biste si napraviti zdravstveni problem.

VOYO logo
Pogledaj još galerija