O DA - ITEKAKO JE MOGUĆE /

Uživajte u blagdanskoj trpezi bez grižnje savjesti: Evo kako ćete biti i siti i vitki!

9. Ne bacajte ostatke hrane!
Mnoge obitelji imat će šunku na svojoj blagdanskoj trpezi, no ona je bogata mastima i soli, a Svjetska zdravstvena organizacija ju je klasificira kao kancerogenu, što znači da može doprinijeti stvaranju raka. Umjesto šunke počastite se ostacima kuhane puretine ili piletine bez kožice jer oni sadrže manje masti i soli. Poslužite ih uz rajčice i kriške krastavca te kruh od cjelovitih žitarica.
Foto: Profimedia
9. Ne bacajte ostatke hrane! Mnoge obitelji imat će šunku na svojoj blagdanskoj trpezi, no ona je bogata mastima i soli, a Svjetska zdravstvena organizacija ju je klasificira kao kancerogenu, što znači da može doprinijeti stvaranju raka. Umjesto šunke počastite se ostacima kuhane puretine ili piletine bez kožice jer oni sadrže manje masti i soli. Poslužite ih uz rajčice i kriške krastavca te kruh od cjelovitih žitarica.
8 /10
VOYO logo

Blagdani su definitivno najljepše doba godine, no ne i za vašu liniju. Razne delicije i bogata trpeza neodoljivi su za oko i nepce, no pogubni su za zdravlje. Novo istraživanje kaže da prosječna odrasla osoba unese 5.373 kalorija samo Božić, što je ekvivalentno gotovo deset Big Macova te skoro tri puta više od preporučene dnevne doze za ženu. Stoga, ne čudi da se skoro svi u siječnju žele učlaniti u neku teretanu ili sportski klub. Nutricionistica Rhiannon Lambert za The Sun otkrila je kako uživati u ukusnim jelima, a da pri tome ne ugrozite svoje zdravlje i tjelesnu liniju.

VOYO logo
Pogledaj još galerija