
Koliko poznajete crveni kukuruz i njegove dobrobiti

Crveni kukuruz ima mnogo više hranljivih i
korisnih sastojaka od žutog i bijelog kukuruza.
Glavni sastojak koji mu daje takvu zanimljivu boju je pigment ANTOCIJANIN koji štiti crvena krvna zrnca, jača krvne žile te ih čini otpornijim.
Antioksidativna svojstva flavonoida prvenstveno usporavaju procese starenja, štite od malignih bolesti i služe kao obrana od oksidativnog stresa.
Crveni kukuruz jača i imunološku sposobnost
organizma, dobar je antiasmatik, a ima antibakterijsko i
antialergijsko djelovanje.
Crveni kukuruz sadrži čak 350% više antioksidansa, i 20% više proteina nego što to ima bijeli ili žuti kukuruz.
Ovi postotci naravno djeluju i na životinje koje se njime hrane
pa se tako višestruko povećava korist u stočarstvu.
Crveni kukuruz je robusniji i skoro nepodložan problemima kukuruza drugih boja i sorti.
Veliku primjenu ima i svila-brkovi od crvenog kukuruza, skuhana
kao čaj odličan je diuretik, izvanredan čistač organizma jer
odstranjuje sve toksine iz krvi i organizma.
Čitaj, prati i komen tiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!


















