Magazin /

Skupili smo fenomenalne recepte s tunom i lososom koji se mogu naći i na vašem blagdanskom stolu: brzo, jednostavno, kreativno i ukusno

VOYO logo
VOYO logo

Možete li zamisliti blagdane bez bogatog blagdanskog stola? U moru mesnih, pekarskih i slatkih svečanih delicija, pronađite malo mjesta i za riblje recepte. Osim finog i delikatnog okusa, riba ima i iznimna nutritivna svojstva što je čini primamljivim zalogajem u raznim prigodama.

Jelovnik lako možete prilagoditi ukusu i željama, a mi vam donosimo maštovitu i slasnu inspiraciju s Rio Mare Paté ribljim namazima od lososa ili tune.

Ponuđene recepte možete servirati kao doručak, hladno predjelo ili brzu užinu, a na njih nitko neće ostati ravnodušan. Prigodni su za sve generacije, a obogatit će vaš blagdanski stol novim i finim okusima.

Pogledajte kakve delikatese smo pripremili za vas i svakako isprobajte recepte!

Mini muffini od parmezana s namazom od tunjevine

SASTOJCI (za 12 muffina)

2 tube Rio Mare Paté namaza od tunjevine

120 g brašna

1 jaje

40 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja

60 ml mlijeka

40 g ribanog parmezana

1/2 vrećice instant kvasca za pikantna peciva

1 prženi luk

sol i papar

Izmutite jaje električnim mikserom i dodajte mlijeko, brašno, kvasac i parmezan te nastavite miješati još minutu. Dodajte sol, maslinovo ulje i prženi luk.

Smjesu rasporedite u 12 nauljenih i pobrašnjenih silikonskih kalupa i pecite 12 minuta u pećnici zagrijanoj na 180° ili dok muffini ne nabubre i ne porumene.

Ostavite muffine da se ohlade, izvadite ih iz kalupa, nadjenite debelim slojem Rio Mare Paté namaza od tunjevine i poslužite.

Mini tortilja s namazom od lososa

SASTOJCI (za 4 obroka)

2 tube Rio Mare Paté losos

2 tanke tortilje

14 kuhanih vrhova šparoga

2 velike žlice badema

8 tankih šnita ementaler sira

Grubo nasjeckajte bademe. Posložite šnite ementaler sira na tortilju, dodajte šparoge i istisnite Rio Mare Paté Losos.

Na sve dodajte nasjeckane bademe i zarolajte tortilje kako biste dobili 2 punjene rolice.

Narežite rolice na male ploške, pričvrstite štapićem i poslužite.

Tortilje s namazom od tunjevine i limunovim sokom

SASTOJCI (za 4 osobe)

2 konzerve Rio Mare Paté namaza od tunjevine s limunovim sokom

2 tanke tortilje

2 rajčice

glavica salate

Tanko narežite rajčice. Zagrijte tortilje na tavi, pa narezane rajčice posložite na tortilje. Bogato namažite Paté namaz od tunjevine s limunovim sokom i nadodajte listove salate. Zamotajte 2 tortilje u cilindričan oblik, prerežite na pola i servirajte.

Mini tartari od hrskavog povrća s namazom od lososa

SASTOJCI (za 4 obroka)

1 tuba Rio Mare Paté namaza od lososa

1 mala tikvica

1 mrkva

1/2 mladog luka

2 stapke celera

30 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja

sol i papar

naribana limunova korica

Ogulite mrkvu i pažljivo operite povrće, nasjeckajte ga na sitne kockice, skupite u zdjelu i začinite naribanom limunovom koricom, uljem, soli i obilno paprom.

Stavite povrtni tartar u male čaše ili žlice, a zatim ih ukrasite bogatim slojem Rio Mare Paté namaza od lososa.

Pita s tunjevinom i pečenim paprikama

SASTOJCI (za 4 osobe)

1 tuba Rio Mare Paté od tunjevine

pita kruh

pečena žuta paprika

nekoliko mladih rajčica

nekoliko listova rukole

ekstra djevičansko maslinovo ulje

sol

Narežite rajčice na četiri dijela, dodajte ulje i posolite.

U oguljene pečene paprike bogato istisnite Paté namaz te ih zamotajte.

Prerežite kruh napola te ga napunite svitcima od tunjevine, začinjenim rajčicama i listovima rukole. Poslužite odmah.

Uživajte uz ledeni čaj sa svježom mentom.

Krekeri sa Paté namaz od tunjevine s maslinama

SASTOJCI (za 4 osobe)

1 konzerva Rio Mare Paté namaza od tunjevine s maslinama

vrsta krekera po želji

Namažite Paté namaz od tunjevine s maslinama na krekere i uživajte u njima odmah, dok su hrskavi.

Uživajte u njima uz osvježavajuće piće.

Sadržaj nastao u suradnji s partnerom Rio Mare prema najvišim uredničkim standardima Net.hr-a.

VOYO logo
Pročitaj i ovo
VOYO logo
VOYO logo
Regionalni portali