IMPRESIVNO ILI JEZIVO? /

Izumljen robot kuhar koji oponaša ljudsko žvakanje i nema šanse da presoli jelo: Pogledajte ga u akciji

Ako roboti nauče što ima dobar okus, a što ne, što ih čini boljim kuharima, mogli bi biti korisni i u razvoju automatizirane ili poluautomatske pripreme hrane. Kada se hrana žvače, ljudi primjećuju promjenu okusa i teksture. Grickanje svježe rajčice u jeku ljeta će osloboditi sokove, a dok se žvače, oslobađaju se slina i probavni enzimi, mijenjajući našu percepciju okua rajčice.
Foto: Profimedia
Ako roboti nauče što ima dobar okus, a što ne, što ih čini boljim kuharima, mogli bi biti korisni i u razvoju automatizirane ili poluautomatske pripreme hrane. Kada se hrana žvače, ljudi primjećuju promjenu okusa i teksture. Grickanje svježe rajčice u jeku ljeta će osloboditi sokove, a dok se žvače, oslobađaju se slina i probavni enzimi, mijenjajući našu percepciju okua rajčice.
1 /6
VOYO logo

Predstavljen je robot kuhar koji je naučio kušati, žvakati i stavljati začine u hranu prilikom kuhanja. On može napraviti i omlet i mogao bi jednog dana pomoći u užurbanim domovima i stambenim kompleksima. Robot je osposobljen da kuša hranu u različitim fazama procesa žvakanja kako bi provjerio je li dovoljno slana.

VOYO logo
Pogledaj još galerija