
Jadranske ribe - vrste ribe u Jadranu

Jadranske ribe su priča za sebe. Neiscrpan izvor informacija i o kojem bi se moglo pisati u nedogled. Nabrojat ćemo zato samo neke jadranske ribe koje se najčešće pripremaju kao ukusni obroci. Sastavni su dio dalmatinske prehrane.
Jadranske ribe su poznate i među turistima koji posjećuju Hrvatsku te redovito prenose priču o nezaboravnim ukusima Dalmacije i Mediterana.
Arbun spada u jadranske
ribe koje se lovi kroz cijelu godinu i dobar je za
jelo, naročito u proljeće. Posebno je tražen za riblju
juhu.
Orada radi izvrsnog mesa spada među naše najbolje ribe. Jedna je od najpoznatijih jadranskih riba.
Ušata se lovi se kroz cijelu godinu, dobra je za
jelo, a najčešće se kuha i sprema na brodet.
Šampjer se lovi se tijekom cijele godine,
vrlo je ukusan pripremljen na brodet i lešo.
Čitaj, prati i komen tiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!





















