IZNENAĐUJUĆE, ALI ISTINITO /

Vjerojatno niste znali: Ove namirnice i pića sasvim neočekivano sadrže alkohol

3. Kruh: Kvasac i druge bakterije u tijestu za kruh tijekom fermentacije proizvode male količine alkohola, koji može doseći između 1,18 posto i 1,28 posto ABV. Peciva za hamburgere i raženi kruh sadržavaju više alkohola, dok francuska slatka mliječna peciva imaju najviši udio od oko 1,30 posto ABV.
Foto: Pexels
3. Kruh: Kvasac i druge bakterije u tijestu za kruh tijekom fermentacije proizvode male količine alkohola, koji može doseći između 1,18 posto i 1,28 posto ABV. Peciva za hamburgere i raženi kruh sadržavaju više alkohola, dok francuska slatka mliječna peciva imaju najviši udio od oko 1,30 posto ABV.
4 /19
VOYO logo

Iako se alkohol najčešće povezuje s pićima, on je prisutan i u mnogim svakodnevnim prehrambenim proizvodima, pa ča i nekim sokovima. Prirodni procesi fermentacije, koji se koriste u proizvodnji hrane, mogu rezultirati stvaranjem manjih količina alkohola u različitim namirnicama. Popis namirnica koje sadrže alkohol često iznenađuje jer uključuje proizvode koje na njemu ne biste očekivali.

Pogledajte u galeriji koje namirnice sadrže alkohol.

VOYO logo
Pogledaj još galerija