OPASNE ZA JELO /

Ove namirnice uopće ne smiju u zamrzivač, a mnogi ih stavljaju: Moglo bi vas šokirati što im se događa 'ispod nule'

6. Skuhana tjestenina: Ljeti većina voli brzinski ručak i razne kombinacije s tjesteninom, a tijesto s tunjevinom jedna je od najpopularnijih. Nerijetko tada tjesteninu stavljamo u hladnjak pa jedemo naknadno i nosimo sa sobom. Nekad je to dobra opcija, ali tijesto može izgubiti svoj ukusan okus i teksturu. Odlučiš li je ponovno zagrijati, vjerojatno ćeš učiniti pogrešku jer ohlađena tjestenina baš i ne trpi ponovnu toplinu. Ne moramo ti onda ni govoriti da špagete, pužiće ili vijke ne treba zamrzavati jer ćeš učiniti više štete nego koristi - pritom nećeš uštedjeti, a ni najesti se.
Foto: Shutterstock
6. Skuhana tjestenina: Ljeti većina voli brzinski ručak i razne kombinacije s tjesteninom, a tijesto s tunjevinom jedna je od najpopularnijih. Nerijetko tada tjesteninu stavljamo u hladnjak pa jedemo naknadno i nosimo sa sobom. Nekad je to dobra opcija, ali tijesto može izgubiti svoj ukusan okus i teksturu. Odlučiš li je ponovno zagrijati, vjerojatno ćeš učiniti pogrešku jer ohlađena tjestenina baš i ne trpi ponovnu toplinu. Ne moramo ti onda ni govoriti da špagete, pužiće ili vijke ne treba zamrzavati jer ćeš učiniti više štete nego koristi - pritom nećeš uštedjeti, a ni najesti se.
7 /12
VOYO logo

Neka hrana može razviti opasne bakterije, a druga će izgubiti svoju teksturu i postati neukusna za jelo.

VOYO logo
Pogledaj još galerija