PAMETNE ZAMJENE /

Za bolju probavu: Ove 23 namirnice imaju najviše vlakana, pogledajte usporedbe

6. Zamijenite 200 g pečenog krumpira (5,2 g vlakana) za 200 g pečenog batata (10,4 g vlakana) što je dodatnih 5,2 g vlakana
Foto: Pixabay
6. Zamijenite 200 g pečenog krumpira (5,2 g vlakana) za 200 g pečenog batata (10,4 g vlakana) što je dodatnih 5,2 g vlakana
6 /23
VOYO logo

Samo jedna od 10 odraslih osoba zapravo konzumira 30 g vlakana na dan, koliko bi bilo dovoljno za pravilnu prehranu i bolju probavu prema preporukama stručnjaka. Prema nekim istraživanjima, u prosjeku uzimamo samo 20 g vlakana na dan, unatoč sve većem broju znanstvenih dokaza da takva hrana smanjuje rizik od raka, dijabetesa tipa 2, bolesti srca, pa čak i depresije.

VOYO logo
Pogledaj još galerija