PAMETNE ZAMJENE /

Za bolju probavu: Ove 23 namirnice imaju najviše vlakana, pogledajte usporedbe

10. Zamijenite 150 g pire krumpira (2,1 g vlakana) za 150 g kuhane bijele tjestenine (3,9 g vlakana) čime unosite 1,8 g dodatnih vlakana
Foto: Pixabay
10. Zamijenite 150 g pire krumpira (2,1 g vlakana) za 150 g kuhane bijele tjestenine (3,9 g vlakana) čime unosite 1,8 g dodatnih vlakana
10 /23
VOYO logo

Samo jedna od 10 odraslih osoba zapravo konzumira 30 g vlakana na dan, koliko bi bilo dovoljno za pravilnu prehranu i bolju probavu prema preporukama stručnjaka. Prema nekim istraživanjima, u prosjeku uzimamo samo 20 g vlakana na dan, unatoč sve većem broju znanstvenih dokaza da takva hrana smanjuje rizik od raka, dijabetesa tipa 2, bolesti srca, pa čak i depresije.

VOYO logo
Pogledaj još galerija