NIJE SVE U BOJI /

Koliko se mljeveno meso može čuvati u zamrzivaču, a koliko u hladnjaku i, najvažnije: Kako prepoznati da je pokvareno?

Postoji nekoliko načina za pravilno odmrzavanje mljevenog mesa, no nikada ga ne biste smjeli odmrzavati na kuhinjskoj plohi jer je na taj način meso izloženo štetnim bakterijama kroz dulje vrijeme. Umjesto toga, Nicoletti je za Food52 rekao da bi ljudi trebali staviti smrznutu govedinu u hladnjak preko noći da se postupno otopi (na donju policu kako biste spriječili curenje sokova na drugu hranu). Sigurno ga je držati u hladnjaku dva dana nakon što ga izvadite iz zamrzivača.
Foto: Shutterstock
Postoji nekoliko načina za pravilno odmrzavanje mljevenog mesa, no nikada ga ne biste smjeli odmrzavati na kuhinjskoj plohi jer je na taj način meso izloženo štetnim bakterijama kroz dulje vrijeme. Umjesto toga, Nicoletti je za Food52 rekao da bi ljudi trebali staviti smrznutu govedinu u hladnjak preko noći da se postupno otopi (na donju policu kako biste spriječili curenje sokova na drugu hranu). Sigurno ga je držati u hladnjaku dva dana nakon što ga izvadite iz zamrzivača.
4 /8
VOYO logo

Mljeveno meso jedna je od namirnica kojima je Vlada ograničila cijenu pa bi mnogi mogli baš to meso čuvati u zalihama. No, pritom treba biti oprezan.

VOYO logo
Pogledaj još galerija